Служители от ДАНС са отишли в дома на бившия главен

...
Служители от ДАНС са отишли в дома на бившия главен
Коментари Харесай

Журналист: Арестът на Юрий Борисов е репресия срещу гражданска организация

Служители от ДАНС са отишли в дома на някогашния основен редактор на вестник „ Дума " Юрий Борисов в 7:00 ч. сутринта, в продължение на 4 часа са правили обиск, той е изведен с белезници. Това описа журналистът Велислава Дърева в ефира на БТВ.

„ Иззели са компрометиращи материали като един поздравителен адрес на предходния ръководител на Народното събрание – господин Главчев, до придвижване „ Русофили”, също по този начин и одобрение от негово светейшество патриарх Неофит, както и една директория с вестникарски отрязъци. Това са шпионските материали”, разяснява със сърказъм тя.

По думите на Велислава Дърева в сдружението „ Русофили” е гражданска организация, в нея членуват хора от всички политически партии. „ Вчера празнувахме успеха над фашизма, а в същия миг се оказа, че фашизмът се е завърнал в България”, разяснява още Велислава Дърева.

Според нея това е откровена принуда против една гражданска организация. „ Да извършиш това безсрамие на връх 9-и септември, би трябвало да си или доста малоумен, или да си доста безочлив. Това провокира същински потрес в журналистическата колегия”, сподели още Велислава Дърева.

"След като разбрах за ареста на Юрий Борисов, започнах да диря и ръководителя „ Русофили " Николай Малинов, само че нямам връзка с него ", разяснява Светлана Шаренкова. Тя прикани управляващите да дадат информация къде се намира той.

Обвинението в шпионаж е доста тежко обвиняване, означи и Светлана Шаренкова. По думите ѝ, с цел да може да работи човек в интерес на друга страна и да се подложи в услуга на непознати институции, той би трябвало да има достъп до класифицирана информация. „ Това са неправителствени организации, те работят в полето на гражданското общество – каква информация биха могли да изнасят”, сподели още Светлана Шаренкова.

Припомняме, че Юрий Борисов бе арестуван по следствие за шпионаж, разпитан е и в следствие е освободен. Юрий Борисов е част от управлението на Национално придвижване „ Русофили” в ролята на негов секретар и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР