Служители от Бюрото по защита на свидетели са преминали в

...
Служители от Бюрото по защита на свидетели са преминали в
Коментари Харесай

Хора от Бюрото по защита мигрират към НСО

Служители от Бюрото по отбрана на очевидци са минали в Националната работа за защита. Става въпрос за дребен брой хора и най-вероятно претекстът им е, че към този момент НСО охранява основния прокурор Иван Гешев.
Това стана ясно на брифинг на правосъдния министър Янаки Стоилов, който през днешния ден се срещна с работата на Бюрото. Структурата се върна под шапката на Министеството на правораздаването с решение на 46-ото Народно заседание. Преди това бе на директно послушание на основния прокурор.
По думите на Стоилов, Бюрото към този момент ще има по-голяма автономия.
Законът влезе в действие от през вчерашния ден. Днес измененията в постановлението. Бюрото минава към министерството, като неговият сан ще се увеличи от незначителен във вторичен разпоредник, т.е. ще има по-голяма автономия в работата си, обясни министърът.
Заявил съм упоритостта този развой да приключи много по-бързо от плануваните в закона периоди. Почти няма напуснали лица. Броят им е нищожен и други, които са командировани към НСО, добави той. Предполагам поради прекосяването на досегашния патрон на Бюрото към НСО, изясни Стоилов. Той удостовери, че Гешев към този момент се охранява от НСО, както планува законът. Гешев има право да съобщи и защита от Министерство на правосъдието, само че основанията за това би трябвало да бъдат преценени.
Стоилов посочи, че правосъдното министерство към този момент работи по подзаконовата нормативна уредба и са излъчени взаимни групи, които да обезпечат прехвърлянето на действителните активи.
Предстои да се разиска дали за защитата на магистрати да не се обособи специфичен отдел, чиито чиновници да запазят и развиват характерните си умения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР