Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са участвали

...
Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са участвали
Коментари Харесай

The Economist: Спецслужба на Украйна стои зад саботажа на летище в Беларус

Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са взели участие в детонацията на беларуското летище " Мачулишчи " на 26 февруари. Тогава вследствие на офанзивата съветският боен аероплан А-50 получи вреди, предава The Economist, базирайки се на изтеклите през предходната седмица секретни данни на Пентагона.

От документите на американското разузнаване следва, че сътрудниците на СБУ, забъркани в случая на летището, са работили в прорез със заповедите на своето командване, написа изданието.

The Economist отбелязва, че съгласно оповестените данни Вашингтон е научил тази информация благодарение на електронно разузнаване. Украинската страна към момента не е коментирала обявата.

На 26 февруари беларуското опозиционно придвижване BYPOL, основано от някогашни чиновници на беларуските правоохранителни органи, заяви, че съветски аероплан е бил нападнат от дронове на летище Мачулишчи, намиращо се 12 километра от Минск.

Властите в началото не разясниха отчета, а по-късно демонстрираха видеозапис на самолета в полет, от което стана ясно, че първичните данни за вредите не дават отговор на истината. По-късно стана известно, че бордът е бил изпратен за ремонт в Таганрог.

На 7 март беларуските управляващи оповестиха ареста на обвинен, който е бил с съветски паспорт. По-къснозадържаният, който се показа като Николай Швец, призна, че е взривил самолета благодарение на два дрона, по разпореждане на украинските специфични служби.

Министерството на външните работи на Украйна отхвърли присъединяване на Киев в случая. От канцеларията на украинския президент обявиха, че в саботажа са взели участие локални ​​групи, които се опълчват на войната с Украйна. Те от време на време поемат отговорност за саботажи на железниците.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР