Служители на РИОСВ - Пловдив ще почистят днес част от

...
Служители на РИОСВ - Пловдив ще почистят днес част от
Коментари Харесай

РИОСВ - Пловдив ще чисти туристическа пътека в резервата "Червената стена" край Бачково

Служители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив ще почистят през днешния ден част от туристическата пътека Бачковски манастир - хижа "Марциганица " в резерват "Червената стена " край Бачково.

Инициативата е във връзка Световния ден на Земята - 22 април, заяви Екатерина Кючукова от инспекцията.

Резерватът е един от четирите български биосферни паркове, утвърден от ЮНЕСКО, разгласен за подобен през 1962 година, а през 1977 година е включен в листата на биосферните резервати по програмата на интернационалната организация "Човекът и биосферата ".

Той е ситуиран на повърхност от 3029 ха, 2334 от които на територията, следена от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. На негова територия съхраняват присъщи за региона реликтни съобщества от черен бор, борисова ела, окосмен дъб, открити са 645 типа висши растения, включени в Червената книга на България.

Към акцията на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив към този момент се включиха деца от детска градина "Елица " в града, които засадиха шубраци и цветя в двора на детското заведение, сподели още Кючукова.

Заедно с това те са предали за преработване и няколко туби с пластмасови капачки, събрани персонално от тях. Възпитаниците на Дома за деца "Княгиня Мария Луиза " в Пловдив пък са облагородили дворното пространство, на което играят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР