Служители на пловдивската пожарна проведоха пожаро-тактическо учение за гасене на

...
Служители на пловдивската пожарна проведоха пожаро-тактическо учение за гасене на
Коментари Харесай

Отлични! Пожарникари обезвредиха пламнала ЖП цистерна с проп...

Служители на пловдивската пожарна организираха пожаро-тактическо обучение за гасене на ЖП цистерна, пренасяща пропан-бутан. Учението се организира на територията фирмена база за претоварване на гориво от ЖП цистерни в резервоари. Целта на занятието бе да се ревизира готовността на противопожарните екипи и уменията на ръководителите на оперативни дейности за оправянето при сходно произшествие. 



За задачата е подаден действителен сигнал, който е обработен от Оперативния център на пожарната, а към мястото- ориентирани съответните сили. Участие на терен  взеха четирите районни противопожарни служби и сили и средства от бранш „ Специализирани оперативни действия “ на пловдивската дирекция. 



От една от цистерните - на коловоз, действително бе изтърван газ, с цел да се ревизира редовността на сигналната уредба и стационарните автоматизирани системи за изстудяване, с които разполага сдружението. В хода на занятието неколкократно бе усложнявана ситуацията с подаването на сигнали за отвод на разнообразни системи и детайли, което способства да се ревизира готовността и способността на управителния състав за вземането на верни и навременни решения за справяне със обстановката. 



В занятието участваха 23-ма огнеборци от дежурните смени, а самото пожаро- тактическо обучение бе следено и оценено от целия състав на пожарната в Пловдив, който работи по направление „ Пожарогасителна и избавителна активност “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР