Служители на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и криминалисти на СДВР

...
Служители на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и криминалисти на СДВР
Коментари Харесай

Канабис вирее в Локорско, расте в модерна оранжерия

Служители на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП и криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи претърсили хале на територията на Локорско. Голямото помещение било приспособено за оранжерия и в него, благодарение на съвременно съоръжение и разнообразни препарати, били отглеждани 700 растения канабис, достигнали друг етап на развиване.

В хода на подхванатите дейности там са открити и 17 кг изсъхнал канабис, военен револвер „ Макаров “ с подложен заглушител, конфискувани са четири мобилни апарата със СИМ карти и таблет. На място са арестувани четирима мъже - столичаните Х.М./44г./ от София, осъждан за обири, М.С./39г./, с криминалистически регистрации за осъществени обири, и Н.И. /39г./ - осъждан за нелегално владение на оръжие, и К.Б. /24г./ от Мездра.

В апартамент в столицата, населяван от К.Б., полицейските чиновници намерили сак с общо 10 кг канабис, разпределен в пликове. Иззет е и мобилен телефон със СИМ карта. В полезрението на антимафиотите попаднал и В.С. /41г./, с голям брой криминалистически регистрации за произвеждане, владеене и разпространяване на опиати, в жилището на който са иззели мобилни телефони, документи и банкови карти.

Общото тегло на открития опиат е 27 кг суха маса канабис и 700 растения от същия опиат.

На петимата арестувани е повдигнато обвиняване за осъществени закононарушения по член 354 А, 354 В и 339 от Наказателен кодекс. След 72-часовото им задържане, на Х.М., М.С., Н.И. и В.С. е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а на К.Б. – „ домакински арест “.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по документирането на цялостната незаконна активност на арестуваните продължава под управлението на СГП.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР