Служители на МВР ще организират протест с искане за по-високи

...
Служители на МВР ще организират протест с искане за по-високи
Коментари Харесай

Служители на МВР в Русе организират протест с искане за по-високи заплати

Служители на Министерство на вътрешните работи ще провеждат митинг с искане за по-високи заплати на 18 февруари (петък) в Русе, заяви членът на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Иван Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му в проектобюджета за тази година на Министерство на вътрешните работи не са планувани средства за нарастване на възнагражденията на чиновниците.

"В съдружните договаряния ни беше дадено, че ще се работи в тази посока, само че виждаме, че това не се случи. Стана процедура чиновниците в Министерство на вътрешните работи да желаят нарастване на заплатите си под формата на митинг. Искаме най-малко 20 % нарастване ", сподели Димитров.

Друга причина за недоволството е обвързвана с промените.

"Ние сме най-реформираното министерство. При всяка промяна на политическо управление постоянно потеглят промени в Министерство на вътрешните работи, само че постоянно се вършат без разбор. Бяхме оптимисти в съдружните договаряния, тъй като беше заложен функционален разбор. Категорични сме, че би трябвало да бъде осъществен от външни самостоятелни експерти ", сподели Димитров.

Той разяснява и проблемите с работното облекло.

"Увеличен е лимитът за облеклата и финансовите разноски, само че казусът е от години. Дрехи няма - бавят се ", изясни Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР