Служители на Kaufland България събраха средства за каузата на фондация

...
Служители на Kaufland България събраха средства за каузата на фондация
Коментари Харесай

Kaufland България ще дари 6 500 лв. в подкрепа на майките на деца с увреждания


Служители на Kaufland България събраха средства за идеята на фондация „ Майко Мила “ с плана „ Оле Мале “ по време на вътрешен Благотворителен коледен базар на гениите. След като сумата беше удвоена от компанията, Kaufland ще подари 6 500 лв. на фондацията в поддръжка на майките на деца с увреждания.

По време на базара над 50 чиновници от компанията потвърдиха своите кулинарни умения и креативен качества. Част от тях бяха приготвили домашни баници, щрудели, питки, мъфини, сладкиши, торти, бонбони, солени и сладки бисквити, коледни курабийки. Други бяха изработили за базара бижута, коледни картички и играчки, сувенири, шансове. Подготвихме всичко с доста обич и предпочитание да помогнем на майките с деца с увреждания, сподели Юлиана Дешева от Kaufland, която беше измежду доброволците на базара. Събраните средства бяха удвоени от компанията и ще бъдат дарени на „ Оле Мале “ - социално-предприемачески план, основан от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова в поддръжка на майки на деца с увреждания в България.

" Благодарим от сърце за жеста и напъните на чиновниците на Кауфланд. Освен че одобряваме тази тяхна самодейност като стопроцентова прочувствена поддръжка за плана ни, гледаме на дарението им и като невероятна опция да влагаме в разрастването и в устойчивостта на фондация " Майко Мила ", сподели Красимира Хаджииванова. „ За нас е извънредно значим процесът в идващите години по превръщането ни във финансово стабилно дружество, което непрестанно да предлага работа на майките на деца с увреждания, тъй че те постоянно да могат да разчитат на нас. Затова средствата, дарени от чиновниците на Кауфланд, ще бъдат вложени в това - в нашата икономическа и обществена резистентност. Благодарим ви, че ни давате тази опция! Весела Коледа! ", добави Елисавета Белобрадова.

С „ Оле Мале “ Красимира и Елисавета дават опция на майките да бъдат финансово самостоятелни и да се грижат за себе си и децата си, продавайки свои творения, направени ръчно - коледни играчки, декорации, бижута, плетива, и други. Целта на плана е да доближи до колкото се може повече дами (тъй като в голям % от случаите точно дамите са тези, които напущат работа след раждането на дете с увреждане, с цел да се грижат за него), в това число и в по-труднодостъпни и отдалечени райони на България, които да се включат със свои артикули в самодейността. „ Оле Мале “ беше отличен и като победител в Промяната - най-голямото социално-предприемаческа самодейност в България, проведено от Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Фондация Reach for Change.

Социалната отговорност е неразделна част от корпоративната политика на Kaufland, която има за задача да усъвършенства качеството на живот в България. Компанията непрестанно потвърждава, че не е безразлична към проблемите на обществото. С убедеността, че те могат да бъдат решавани единствено с дейности, Kaufland поддържа редица начинания, измежду които „ Българската Коледа “ под патронажа на президента на Република България, Купи и показа “ и Социална кухня на Омбудсмана на Република България, „ Топъл обяд “ на БЧК “, „ Избери, купи, подари “ на Holiday Heroes.

Наред с това компанията включва в асортимента си артикули с идея: през 2018-а Kaufland предложи първият подобен - музикалния диск " Маргаритка и Приказки до безкрайност ", като част от приходите от него бяха дарени за построяването на новаторски детски музикални уреди за игра в болнични заведения в страната, а сега в магазините на веригата могат да бъдат купени книжките от поредицата " Приключенията на Анди и Ая ", които се продават в поддръжка на образованието на глухи и слабочуващи деца.

През тази година Kaufland подари още 282 726 лв. на фондация „ Димитър Бербатов “ в поддръжка на българските надарени деца.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР