Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са

...
Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са
Коментари Харесай

Дариха 160 кг иззета от бракониери риба за животните в Зоопарка в Бургас

Служители на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) са направили инспекции в пет язовира в страната.

При рутинна инспекция през тъмната част на денонощието с патрулна лодка в язовир " Мандра " представители на бранш " Рибарство и надзор " в Бургас за засекли човек с с лодка да се придвижва към брега на помпена станция " Лукойл ". На борда на лодката са открити 550 м мрежи с 161 кг риба от типовете сребриста каракуда и платика, оповестиха от ИАРА. На бракониера е формиран акт за нарушение Закона за рибарството и аквакултурите. Използваните за противозаконния лов на риба уреди и средства са конфискувани. Рибата е дарена на Зоопарка в Бургас за храна на рибоядните животни.

След получен сигнал от фенове риболовци за сложени хрилни мрежи в язовир " Рабиша " чиновници на " Териториално звено - Видин " към ИАРА са направили незабавна инспекция на посоченото в сигнала място. Там са открити 560 метра мрежи , сложени в работно състояние. Те са конфискувани и ориентирани за заличаване, а уловената риба от типовете сом, шаран, сребриста каракуда е освободен а и върната назад във водата.
 ИАРА подари 150 кг риба, хваната в бракониерски мрежи, на Зоопарка в Бургас
ИАРА подари 150 кг риба, хваната в бракониерски мрежи, на Зоопарка в Бургас

Извадени са 1500 метра мрежи от водите на язовир " Мандра "

Извършена е и взаимна инспекция с полицията на лица, извършващи любителски лов на риба на язовир " Кула " . Съставен е един акт за определяне на административно нарушаване.

При инспекция на язовир " Жребчево " чиновник на бранш " Рибарство и надзор " в Сливен и непринуден помощник на ИАРА са разкрили сложени в работно състояние четири мрежи, които са конфискувани и ще бъдат унищожени. В тях е била уловена риба от типа платика - 30 кг, шаран - 7 кг и сребриста каракуда - 10 кг . Тя е върната във водата.

След подаден сигнал на тел. 112 за сложени мрежи във водите на язовир " Чилията-2 " край сеоло Загорци в община Нова Загора чиновници на ИАРА са подхванали незабавна инспекция взаимно с Ловно-рибарското сдружение в Нова Загора. На място са открити две мрежи вид " сетка " с обща дължина 140 м . Уловената риба от типа шаран - 6 броя с общо тегло 12 кг , е освободена и върнати във водата. Мрежите са конфискувани за заличаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР