Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group,

...
Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group,
Коментари Харесай

ГДБОП влезе в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на компания TAD Group, в която работи обвиненият за хакерската атака против Национална агенция за приходите компютърен експерт Кристиян Бойков, заяви bTV.
 Прокуратурата: Данните на Национална агенция за приходите са открити на компютъра на Кристиян, търсил по ЕГН Борисов, Цацаров и Пеевски  Кристиян Бойков: Не съм магьосник, не съм пробил системата на Национална агенция за приходите  Огромна поддръжка за Кристиян Бойков в обществените мрежи
Към момента не са ясни задачите на акцията.

Бойков бе задържан, а по-късно освободен, откакто му бяха повдигнати обвинявания за пробива въз основата данни на Национална агенция за приходите и публикуването ѝ онлайн. Момчето отхвърля обвиняванията. Според него и съгласно работодателя му той е натопен от съперници в бизнеса.

TAD Group работи в областта на киберсигурността.

В изявление за Българска национална телевизия тази заран заместител основният прокурор Иван Гешев съобщи, че компанията се занимава с " киберрекет ". Малко по-късно прокуратурата популяризира до медиите известие, в което споделя, че събраните доказателства сочат точно Кристиян Бойков като причинител на хакерската офанзива и че на служебния му компютър са открити файлове, доказващи това.

Междувременно преди дни от TAD Group разясниха, че употребяват криптирани данни и не считат да ги отключват поради следствието, защото съдържат сензитивна информация за клиентите им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР