Служители на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) излизат

...
Служители на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) излизат
Коментари Харесай

Служители на агенцията по храните излизат на протест за по-високи заплати

Служители на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) излизат на митинг с искане за нарастване на заплатите. Те настояват, че личният състав е непълен, по един човек дава отговор за няколко села, а в това време заплащането им е с към 200 лева по-малко от междинното за страната. Протестът ще е в сряда в центъра на София.

" Протестираме за стабилизиране на БАБХ, която беше мъртво родена. Бюджетът на министерството на земеделието е плануван с недостиг и това е всяка година ", съобщи пред БНР Анелия Иванова от Федерация " Земеделие " в КТ " Подкрепа “.

Според шефа на организацията Паскал Желязков дефицитът на личен състав е реалност. В същото време чиновниците акцентират, че БАБХ има водеща роля в структурата на земеделското министерство. Инспекторите дават отговор и за сигурността на храните, и за ветеринарния надзор.

През последната година името на институцията бе забъркано в няколко абсурда – с чумата по свинете, с избиването на дребния рогат добитък в доста места в страната, както и в подозрения за непозволено харчене на държавни пари за стерилизация на идващите от Турция коли. Предишният шеф Дамян Илиев тихомълком се раздели с поста си.

Според протестиращите организацията би трябвало да има личен бюджет от към 105 млн. лева Засега обаче от финансовото министерство не им обръщали внимание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР