Служители, които работят дистанционно официално няма да са задължени да

...
Служители, които работят дистанционно официално няма да са задължени да
Коментари Харесай

Може да не вдигате телефона на шефа в почивния ден, ако работите дистанционно

Служители, които работят отдалечено публично няма да са задължени да дават отговор на повиквания от работодателите си в почивните си дни. Това одобриха на първо четене депутатите с промени в Кодекса на труда. " За " гласоподаваха 136 депутати, без " срещу ", а петима " се въздържаха ".

Промените във връзка с работата от разстояние са в осъществяване на мярка от Националния проект за възобновяване и резистентност. Предвижда се в трудовия контракт да бъде несъмнено мястото на работа от разстояние. По този метод се обезпечава сигурността за страните по трудовото правно отношение и има опция за работодателя да реализира надзор на осъществяването на предоставената работа, предава Българска телеграфна агенция. 

Въз основа на предоставена от служащия или служителя информация за характерностите на обезпеченото от него работно място, работодателят ще има опция да подхваща нужните ограничения за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд. Регламентирана е опция за потребление на автоматизирана система за отчитане на отработеното време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР