Служител от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив

...
Служител от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив
Коментари Харесай

Инспектор по безопасност на храните в Пловдив е задържан за подкуп

Служител от Областната дирекция по сигурност на храните в Пловдив е арестуван за приемане на рушвет. Предстои Окръжната прокуратура да му повдигне обвиняване и да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването е почнало в полицията в Първомай и е за длъжностно корупционно закононарушение, осъществено от контрольор в бранш " Здравеопазване на животните " към Областната дирекция по сигурност на храните.

Това оповестиха на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, заместникът му Галин Гавраилов, който е и наблюдаващ делото, и шефът на полицията ст. комисар Атанас Илков.

Сигналът е подаден на 25 юни от притежател на плантация в първомайско село за развъждане на животни и произвеждане на млечни артикули и негов съучастник. Според първичната информация отговарящият за района ветеринарен контрольор от ОДБХ – Пловдив изискал от мъжете рушвет под формата на пари и хранителни артикули, с цел да не ги глоби за административно нарушаване, което решил че са направили в близкото минало.

Вчера след обяд край Първомай инспекторът е арестуван незабавно след приемане на подкупа. От лекия му автомобил са конфискувани сумата от 1000 лева в белязани банкноти и две торбички с артикули от мандрата.

По думите на окръжния прокурор Румен Попов този случай би могъл да се дефинира като държавен рекет. Според него реагирането на сходни сигнали ще докара до понижаване на т.нар " дребна корупция ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР