Служител на ръководна длъжност в американската агенция за военно разузнаване

...
Служител на ръководна длъжност в американската агенция за военно разузнаване
Коментари Харесай

САЩ хвана двоен агент, продавал информация на Китай

Служител на управителна служба в американската организация за военно разузнаване DIA е упрекнат, че е продавал секретна информация на Китай за минимум 800 000 $, съобщи БГНЕС.
58-годишният Рон Рокуел Хенсън е арестуван на път за летището в Сиатъл, където е трябвало да се качи на аероплан за Китай. У него са открити секретни документи, които е считал да съобщи на китайците, оповестява министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
Според обвинителния акт Хенсън е пенсиониран от армията, приказва свободно мандарин и съветски език. Нает е в редиците на DIA през 2006 година. По време на службата си е бил изпратен да работи в комерсиалното посланичество в Пекин. Там той е имал контакти с китайското разузнаване и се е представял през DIA и ФБР като двоен сътрудник, който е трябвало да работи за Съединени американски щати.
Разследващите обаче открили, че той провеждал постоянни срещи с сътрудници на китайското разузнаване, за които не е съобщавал, и употребявал мобилни телефони, които му били предоставяни от китайски източници. В хода на следствието се е схванало, че той е заседнал в задължения от стотици хиляди долари.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР