Служител на пресцентъра на Министерство на отбраната ще бъде проверяван

...
Служител на пресцентъра на Министерство на отбраната ще бъде проверяван
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сливен разнищва кой предизвика детската истерия

Служител на пресцентъра на Министерство на защитата ще бъде проверяван дали е измежду уредниците на митингите, провокирани от слуховете, че деца ще бъдат отнемани от родителите им. Информацията е от военния министър Красимир Каракачанов, представен от BTV.
В Сливен районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за всяването на суматоха и разпространението на заблуждаваща информация. По него наказването е две години затвор, само че поради мащаба на публичната заплаха може да доближи и пет години.
Още същият ден Actualno.com разгласява видеото, поради което всеобщо родители се втурнаха да прибират децата си от Шесто учебно заведение в сливенския квартал " Надежда ". Видеоклипът можете да видите в тази публикация.
На втория ден след нервността от подправената вест 60% от децата в Шесто учебно заведение в сливенския квартал " Надежда " се върнаха в клас, оповестява BTV.
Медиатори, учители и обществени обикалят в квартал " Надежда " и изясняват на родителите, че всичко е провокация. От полицията са разпитвали всички пастори и ромски водачи.
Премиерът Бойко Борисов прикани медиите за подпомагане по случая: " Да помоля за подпомагане за тези не жълти, не кафяви вести. Аз не знам чие схващане това го роди и по какъв начин може по този метод да се приказва. Как може да се стачкува против тактика, която я няма?! Как може да се тиражира неистина, че норвежците са дали пари, с цел да им изнасяме деца?! "
 
Междувременно в обществените мрежи беше разгласен нов митинг против Стратегията за детето - по проект в квартал " Надежда " в събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР