Служител на полицията, охраняваща сградата на Конгреса на САЩ (Капитолия),

...
Служител на полицията, охраняваща сградата на Конгреса на САЩ (Капитолия),
Коментари Харесай

Полицай, охранявал Капитолия по време на щурма, почина от нараняванията си

Служител на полицията, охраняваща постройката на Конгреса на Съединени американски щати (Капитолия), е умрял от пострадвания, получени при конфликтите с подкрепящата Доналд Тръмп навалица, щурмувала Капитолия в сряда.

Полицаят Брайън Д. Сикник е умрял към 21:30 часа източно американско време нощес, се прецизира в изказване на полицията на Капитолия. Той е част от защитата на Конгреса от 2008 година

Сикник е реагирал на безредиите в сряда и " беше ранен, до момента в който физически се въвличаше с протестиращи ", се споделя в изказването полицията, макар че тя не е разяснила естеството на пострадванията му или по какъв начин той е взаимодействал с тълпата. След като е получил пострадванията, Сикник се е върнал в кабинета си, примрял е и е бил откаран в болница.

" Целият Съединени американски щати отдел показва своите най-дълбоки благосклонности към фамилията и приятелите на служител на реда Сикник при тяхната загуба и скърби за загубата на другар и сътрудник ", се споделя в изказването. Новините прибързано оповестиха за гибелта му по-рано денем, до момента в който той явно към момента беше на животоподдържащо средство.

По случая вземат участие проверяващи убийства от столичното полицейско ръководство.

Рано в петък сутринта представителят Тим ​​Райън от Охайо, демократ, който ръководи подкомитета за бюджетни заеми, който управлява бюджета на полицията в Капитолия, съобщи в обява в Twitter, че сърцето му се разрушава от гибелта на Сикник.

" Тази трагична загуба припомня за храбростта на органите на реда, които ни пазят всеки ден ", написа господин Райън.

Смъртта на Сикник усилва броя на починалите от хаоса в сряда до пет. Един от хората, участващи в вилнеещия за Тръмп Ашли Бабит, беше прострелян и погубен от служител на реда от Капитолия вътре в постройката, до момента в който тя се качваше през строшен прозорец, водещ до фоайето на високоговорителя. Трима други души са починали, откакто са претърпели очевидни медицински незабавни случаи в региона към Капитолия, заяви полицията.

Длъжностни лица оповестиха, че към 50 полицейски чиновници са били ранени, до момента в който тълпата е роила барикади, хвърляла предмети, очуквала порти, разбивала прозорци и е затрупвала някои от чиновниците, които са се опитвали да се опълчват на настъпващата навалица.

Полицията на Капитолия заяви за 14 ареста по време на нахлуването, в това число двама души, които бяха арестувани за нахлуване над служител на реда. Местната полиция арестува десетки други, най-много за нелегално влизане и нарушавания на комендантския час в сряда вечер в града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР