Служител на международно летище в Мумбай стана търговец на лук,

...
Служител на международно летище в Мумбай стана търговец на лук,
Коментари Харесай

Пътят към дома: Индиeц купи над 25 тона лук, за да избегне блокадите

Служител на интернационално летище в Мумбай стана търговец на лук, с цел да се прибере в родния си град в изискванията на строга карантина и възбрана за пътувания в Индия, заяви БГНЕС като цитира в. „ Times of India ”.

Миналата седмица индийският министър председател Нарендра Моди удължи до 3 май настоящия режим на изолираност в страната.

Мурти Пандей, родом от град Праяграй, ситуиран на повече от 1000 километра от Мумбай, където го заварва възбраната за пътувания живеел в бедняшките квартали на града - Дхарави. В този регион по това време бързо били регистрирани 288 случая на коронавирусна зараза.

" Когато забелязах, че честотата на Covid-19 в Дхарави нараства с тревожна скорост, взех решение да се върна в родния си град. Не можех да направя това заради рестриктивните мерки за пътешестване. Въпреки това знаех, че ще мога да пътувам, в случай че стана търговец на плодове или зеленчуци “, описа Пандей.

Въпреки възбраната за придвижване сред градовете и щатите, индийските управляващи не постановат никакви ограничавания върху превоза на плодове и зеленчуци, защото те попадат в категорията на стоките от първа нужда.

За да тества теорията си, мъжът купил дини за 10 000 рупии в град Нашик, ситуиран на 120 километра от Мумбай и сполучливо ги продал в столицата. След това вложил капиталовложението в 25,2 тона лук, наел камион и сполучливо се прибрал в родния си дом.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР