Заподозрян в тероризъм се укрива след бягство от лондонския затвор

...
Служител на британската армия, чакащ съдебен процес по обвинения в
Коментари Харесай

Служител на британската армия, чакащ съдебен процес по обвинения в тероризъм, избяга от затвора в Лондон в сряда, съобщи столичната полиция на града.

Даниел Абед Халиф изчезна от затвора Уондсуърт, в югозападната част на британската столица, малко преди 8 часа сутринта британско време. Той чакаше съдебен процес за терористични престъпления и предполагаеми нарушения на Закона за официалните тайни.

Халиф е войник, обвинен в поставяне на фалшиви бомби във военна база, според информационната агенция PA Media.

„Полицията отправя спешен призив към обществеността да помогне за проследяването на 21-годишен мъж, който е избягал от затвора“, се казва в изявление на столичната полиция.

„Халиф беше задържан в HMP Wandsworth, очаквайки съдебен процес във връзка с тероризъм и нарушения на Закона за официалните тайни“, продължава той. „От първоначалните ни запитвания се смята, че той е избягал от затвора около 07:50 часа.“

Според изявлението на Met, Khalife е бил видян за последен път облечен с бяла тениска, червени и бели карирани панталони и кафяви ботуши със стоманени пръсти.

Той е слаб, има къса кафява коса и е висок около 6 фута 2 инча.

Полицията смята, че той най-вероятно остава в района на Лондон по това време, въпреки че може да е пътувал по-далеч.

Командир Доминик Мърфи, ръководител на командването за борба с тероризма на Met, каза: „Имаме екип от служители, които правят обширни и спешни разследвания, за да локализираме и задържим Khalife възможно най-бързо.“

„Също така искам да успокоя обществеността, че нямаме информация, която да показва, нито причина да вярваме, че Халиф представлява заплаха за широката общественост, но нашият съвет, ако го видите, е да не се приближавате до него и да се обаждате веднага на 999 “, добави Мърфи, имайки предвид телефонната линия на спешните служби на Обединеното кралство.

Бягствата от затвори във Великобритания са рядко явление. Данни от британското правителство показват, че е имало само едно бягство в Англия и Уелс през 2021-22 г., нито едно през разглеждания период и само няколко в годините преди това.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР