Служител на Белия дом на Тръмп Питър Наваро обжалва пред

...
Служител на Белия дом на Тръмп Питър Наваро обжалва пред
Коментари Харесай

Помощник на Тръмп моли съда да не го остави в затвора по време на обжалването на присъдата за неуважение към Тръмп

Служител на Белия дом на Тръмп Питър Наваро апелира пред Върховния съд да му разреши да остане отвън пандиза, до момента в който апелира присъдата си за пренебрежение към Конгреса.

Наваро би трябвало да се яви във федерален затвор идната седмица, откакто апелативен съд постанови, че обжалването му няма възможност да анулира присъдата му за отвод да сътрудничи на следствието на Конгреса за нападението от 6 януари 2021 година на Капитолия на Съединени американски щати.

Наваро твърди, че не може да сътрудничи на комитета, защото някогашният президент Доналд Тръмп се е позовал на привилегия на изпълнителната власт.

Американски областен арбитър Амит Мехта, който беше назначен от някогашния президент Барак Обама, му забрани да излага този мотив в процеса, като откри, че той не е посочил, че господин Тръмп фактически се е позовал на него.

Спешното заявление идва, до момента в който Върховният съд настрана се приготвя да изслуша причини дали самият господин Тръмп има президентски имунитет против обвинявания, че се е намесил в изб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР