Служебното правителство вдигна тавана на разходите на военното министерство с

...
Служебното правителство вдигна тавана на разходите на военното министерство с
Коментари Харесай

Договорите на MO поскъпват със стотици милиони

Служебното държавно управление подвигна тавана на разноските на военното министерство с 220 млн. лв. за тази година поради повишаване на цените за осъществяването на настоящи контракти и нуждата от въоръжаване на армията, заяви " Медиапул ".
Решението е било взето на последното държавно съвещание и се стимулира най-много с дълготрайните контракти, които извършва министерството, и увеличението на разноските по тях.
Исканото нарастване е за обезпечаване на към този момент подписани контракти или за идни поръчки. В листата са доставка на муниции за потребностите на Българската войска в размер на 80 млн. лева, както и за придобиване на самонасочващи се торпеда за 64,1 млн. лева Сумите са и за възобновяване летателната валидност на вертолети " Кугар " и мотори за тях за 7,33 млн. лева В листата е обезпечаването на контракти на Военномедицинската академия с 61 млн. лева
С друго разпореждане служебното министерство получава в допълнение средства за ремонта на авиобазата " Граф Игнатиево ", който е нужен за употребата на новите изтребители Ф-16 Блок 70. Досега за тази година са отпуснати 110 млн. лв., а в този момент - още 60 млн. лв..
За възобновяване на летателната валидност на два вертолета " Кугър " на Българската войска държавното управление отпуска 23,16 млн. лева спомагателни разноски по бюджета на МО. Заради скъпата си поддръжка вертолетите " Кугър " от години не се употребяват дейно и не летят.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР