Служебното правителство прие решение за одобряване на финансиране на дейности

...
Служебното правителство прие решение за одобряване на финансиране на дейности
Коментари Харесай

Държавата осигури близо 32 млн. лв. за борба с миграционния натиск

Служебното държавно управление одобри решение за одобрение на финансиране на действия в изискванията на з асилен миграционен напън, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. 

С решението се предлага одобряването на финансиране в размер на 31 950 000 лева за застраховане на дейностите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на защитата в изискванията на засилен миграционен напън.

През януари и февруари  в България са арестувани общо 1278 жители на трети страни. Това сочат данните по отношение на миграционната конюнктура за противозаконна миграция на Министерство на вътрешните работи за февруари, представени от Българска телеграфна агенция. 

От тях на вход на държавната граница – 88, на излаз без регистрация – 179, и открити в противозаконен престой навътре в страната – 1011 души. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2022 година (2086) се регистрира 38,7% понижение.

Според информацията на полицията  през февруари са арестувани общо 647 жители  на трети страни, от които 42 на вход, 81 на излаз без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи и 524 са открити в противозаконен престой навътре в страната. Броят им е с  2,5% повече  спрямо предходния месец (631 души). 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР