Служебното правителство прие решение, с което предлага на президента на

...
Служебното правителство прие решение, с което предлага на президента на
Коментари Харесай

Правителството предлага Бисер Борисов да бъде преназначен като председател на ДАТО

Служебното държавно управление одобри решение, с което предлага на президента на България да издаде декрет, с който да преназначи Бисер Борисов като ръководител на Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО), считано от 23 октомври 2022 година, за период до 23 октомври 2027 година Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителственото решение е признато неприсъствено.

Справка на интернет страницата на организацията демонстрира, че Бисер Борисов е магистър по " Международни връзки " и " Българска лингвистика " от СУ " Св. Климент Охридски ".

През 1993 година е назначен на работа в Национална работа " Сигурност " - Министерство на вътрешните работи, където през 2006 година става шеф на Столичното ръководство " Сигурност ", а по-късно е преназначен в Държавна организация " Национална сигурност " като шеф на Териториална дирекция " Национална сигурност ".

От 2012 година е чиновник по сигурността при Комисията за финансов контрол.

През 2014 година е назначен за заместник-председател на Държавна организация " Технически интервенции ".

Назначен за ръководител на Държавна организация " Технически интервенции " с Указ № 261 от 5 октомври 2021 година на президента на България Румен Радев по предложение на Министерски съвет.

Държавна организация " Технически интервенции " е профилиран орган към Министерски съвет за обезпечаване и използване на специфичните разследващи средства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР