Служебното правителство прие Плана за възстановяване и устойчивост. Утре той

...
Служебното правителство прие Плана за възстановяване и устойчивост. Утре той
Коментари Харесай

Приет е Планът за възстановяване и устойчивост, утре го пращат на Европа

Служебното държавно управление одобри Плана за възобновяване и резистентност. Утре той ще бъде показан пред европейските институции. Това обявиха пред медиите служебният министър председател Стефан Янев и вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов, представени от Българска национална телевизия.

С плановете и механизмите в него България може да получи съвсем 13 милиарда лева за следкризисно възобновяване. В проекта има записани към 59 капиталови ограничения и 46 промени.

" Смятам, че защитихме за България тези 12.9 милиарда лева, макар тежкото завещание и невижданата политическа обстановка ", сподели министър Пеканов. Планът съставлява стратегия за дълготрайни вложения и промени. Те ще дадат на България да бъде по-конкурентоспособна, ще покачат благосъстоянието на жителите, посочи той.

Това е инструмент на Европейски Съюз, който да подкрепи възобновяване при рецесия.

Общият запас по проекта е 12.9 милиарда лева, което ще задейства 8.1 милиарда лв. спомагателни вложения. Съдържа 59 капиталови плана и 46 промени. Те ще служат, както за подсилване на икономическата и обществена резистентност, по този начин и за възобновяване на стопанската система и за повишение на дълготрайния ни капацитет.

Планът не е единствено планове и запаси, той ще даде подтик на промени, сподели още министърът.

Стефан Янев дефинира приемането на Плана като своевременен акт. " Изпълнението на това, което сме поели като ангажимент като приоритет на служебния кабинет и поради обстановката в страната, този проект да бъде инструмент, който работи в полза на българските жители за решение на редица обществени проблеми, както и предоставяне на подтик на българската стопанска система и бизнес за тяхното развиване и осъвременяване в духа на трендовете на 21 век и в духа на нуждата на развиване на страната към стопанска система, която е по-високо производителна ", сподели министър председателят.

Всичко това е направено с напъните на целия кабинет, специалистите на съвсем всички министерства, в съгласуваност с представители на бизнеса и разнообразни браншови организации, в съгласуваност с политическите партии.

" Имаме убеденост, че това, което вършим е един умишлен акт, акт на отговорност към българските жители и се веселя, че това се случва през днешния ден ", сподели още министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР