Служебното правителство на Димитър Главчев и земеделските производители се разбраха

...
Служебното правителство на Димитър Главчев и земеделските производители се разбраха
Коментари Харесай

Изплащат помощта на земеделските производители до 15 май

Служебното държавно управление на Димитър Главчев и земеделските производители се схванаха за по този начин наречената украинска помощ.

" След повече от два часа съвещание има вест - украинската помощ, скрепена със съглашение със бранша и предходното държавно управление през днешния ден взехме решение и се съгласиха всички е, че ще изчакат до 15 май ", сподели на брифинг пред публицисти служебният министър председател Димитър Главчев.

До 15 май помощта ще бъде изплатена, открити са средствата. Каквото зависи от Министерски съвет, ще се съблюдава обещаното и ще одобри решението след цялата софтуерна процедура, увери Главчев.

Той е сигурен, че няма да има митинги, а средствата ще бъдат изплатени в период.

Земеделският министър Георги Тахов е удовлетворен от срещата си със земеделските производители, като е видял хора на една маса, говорили са обикновено, човешки и са се разбрали. Средствата са обезпечени в цялостен размер на 100 % за първото идно заплащане. На 15 май всички аграрни производители ще получат това, което им се поставя.

Костадин Костадинов от Българската земеделска камара се надява средствата да бъдат изплатени до 15 май. Говорено е още за напояване, работна ръка.

Димитър Зоров благодари на премиера, че е извадил горещите кестени от огъня и това, което се поставя на земеделските производители ще бъде изплатено.
 Земеделци питат има ли риск за изплащането на украинската помощ
Земеделци питат има ли риск за изплащането на украинската помощ

От Българската земеделска камара не желаят да ги употребяват за политически цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР