Служебното правителство е подписало договора с италианската фирма Леонардо (Leonardo)

...
Служебното правителство е подписало договора с италианската фирма Леонардо (Leonardo)
Коментари Харесай

Служебната власт е подписала договора за медицинските хеликоптери, първият пристига на 15 декември

Служебното държавно управление е подписало контракта с италианската компания " Леонардо " (Leonardo) за. Първият от тях ще бъде доставен на 15 декември. Това разгласи пред Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев. Той посочи, че останалите 5 хеликоптера ще бъдат доставяни поетапно.

В началото на годината Министерството на здравеопазването за договаряне без стартиране на социална поръчка за. Решението да се премине към непосредствено договаряне с компанията " Леонардо ", която взе участие в предходната социална поръчка, която беше 2022 година, пристигна по предложение на отрасловия заместник-министър доктор Тома Томов.

 Държавата ще купува медицински хеликоптери посредством директно договаряне с италианска компания Държавата ще купува медицински хеликоптери посредством директно договаряне с италианска компания

Меджидиев изясни, че крайната цена на хеликоптерите е понижена с общо 6 млн. лв.. Така една от летателните машини ще коства към 18 млн. лв.. Министърът посочи, че към този момент е почнала подготовката по построяването на хангари и площадки за хеликоптерите. Към момента те ще могат да кацат единствено в София и Варна, като занапред ще бъдат направени площадки и в Бургас, Русе, Добрич, Плевен и Балчик. В Долна Митрополия и София пък ще са първите оперативни бази.

Служебният здравен министър сподели още, че екипите на медицинския хеликоптер ще са добре платени, като ще им бъде плащано на дежурство. Те ще дават по 5-6 наряди на месец, а възнаграждението им ще е колкото една междинна заплата в лечебното заведение, в което работят, посочи Меджидиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР