Служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на

...
Служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Транспортират със Спартан 3,5 тона хуманитарна помощ за Турция

Служебният вицепремиер по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отпътува на посещаване в Анкара, заяви Министерство на вътрешните работи.

Той ще участва на специфична гала в президентския замък в столицата на Турция, на която президентът Реджеп Ердоган ще награди представители на задграничните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните интервенции след тежките трусове през февруари.

От българска страна ще бъде награден контрольор Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия “ в Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) – Пловдив.

След церемонията вицепремиерът ще има и двустранни срещи в турската столица.

Министър Демерджиев ще отпътува за Турция със аероплан „ Спартан “ на българските Военновъздушни сили, с който ще бъдат превозени и 3,5 тона филантропична помощ за потърпевшите от земетресенията.

В мощните трусове, регистрирани на 6 и на 7 февруари 2023 година на границата сред Турция и Сирия, починаха над 50 000 души. Българският Червен кръст преведе при започване на април още 1 280 000 лева от събраните средства в границите на национална акция, която беше проведена в помощ на потърпевшите от труса.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР