Служебният премиер Стефан Янев днес е в родното си село

...
Служебният премиер Стефан Янев днес е в родното си село
Коментари Харесай

В родната му Поповица подариха на Янев негов портрет, той отговори на обвинения на ГЕРБ

Служебният министър председател Стефан Янев през днешния ден е в родното си село Поповица, община Садово, където се среща с членовете на Националното съдружие на кметовете на кметства в България в събота.

В рамките на диалога в читалище " Пробуда " ще бъдат разисквани финансовите проблеми в дребните обитаеми места. Очаква се да бъдат препоръчани и промени в някои административни структури, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Преди това министър ръководителят загатна пред публицисти, че в идващите дни ще има " забавни развития " , съобщи Дарик радио.

" Очевидно са вероятни и обвинявания, и тъжби - всичко, което е в сюжета на тази предизборна акция, това е обикновено политически говорене. Ако вършим акция, забавно е за кого, като не сме партиен кабинет , като работим за хората ", по този начин той разяснява проектите на обединението ГЕРБ - Съюз на демократичните сили да внесе тъжба в ЦИК за това, че служебният кабинет прави предизборна пропаганда.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Той посочи, че 9600 машини за гласоподаване към този момент са обезпечени, до края на идната седмица евентуално ще бъдат обезпечени още 1500 машини.

Той съобщи още, че квалификациите във връзка с новите назначения в администрацията би трябвало да бъдат направени, едвам откакто се види тяхната работа.

Янев добави, че инспекцията против шефа на Националната организация по приходите (НАП) Румен Спецов тече, само че още не е завършила и няма резултати - той е проверяван поради компанията си с задължения, която е продал преди години, преди тя да банкрутира.

Премиерът сподели също, че в случай че се удостовери информация за връзки с противозаконна активност, ще премисли решенията си по отношение на назначенията и отсече, че взаимни отстъпки няма да се вършат.

Още при идването му кметицата на Поповица Веска Мирчева сервира първата изненада на служебния министър председател - негов портрет , рисуван с въглен. На него е изобразен самият той с костюм и вратовръзка, а на назад във времето е пейзаж от родното му село.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Втората изненада за Янев беше голяма кошница с артикули от региона - екологична липа, мед, фъстъци, люти чушки и кервиз.

Очаква се той да получи от локалните и трети подарък - черно-бяло фотография от детството му.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

По-късно Янев взе участие в Традиционния събор на Поповица, който се организира под мотото " Празник на българския дух и обичаи в моето родно село ".

Очаквайте детайлности...

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР