Служебният премиер Димитър Главчев призова Румен Радев да подпише указите

...
Служебният премиер Димитър Главчев призова Румен Радев да подпише указите
Коментари Харесай

Главчев не приема отказа на Радев. Заканата на Борисов за МВнР била стечение на обстоятелствата

Служебният министър председател Димитър Главчев прикани Румен Радев да подпише указите за промяна на Стефан Димитров и Кирил Вътев, макар отхвърли на президента да назначи Даниел Митов за външен министър.

Той изиска и Радев по-бързо да смени двамата министри, вместо да чака до 19 април (петък) за възможна среща с него в Президентството.

" Дал съм оферти за издаване на декрет. Повече по въпроса нямам какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да си извърши отговорностите по Конституция ", сподели Главчев пред публицисти в Брюксел, където участва на Европейски съвет.

Той се опита да омаловажи директната интервенция на Бойко Борисов в кадруването на служебния кабинет, като разгласи за " стичане на събитията " фактът, че " се появиха апели от партийни събрания " неотложно да смени Стефан Димитров от Министерство на външните работи.

Според Главчев - оповестяването на решението му за премахване на Димитров и за номинацията на Митов се забавило до 22 ч. в понеделник, тъй като изчаквал опция за връзка с президента.

" Той е осведомен и с двете промени. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция, тъй като България не може да бъде в режим на изчакване. Два дни са прекалено много, изборите са на вратата. Външно министерство има доста сериозна роля при образуване на изборите ", сподели той.

Димитър Главчев не разяснява аргумента на Румен Радев за това, че няма да допусне партиен зам.-председател (като Даниел Митов) на поста длъжностен министър.

Той разгласи единствено, че повече няма доверие на Стефан Димитров и Кирил Вътев, тъй като " не могат да работят на оборотите, които желая ".

На журналистическия въпрос " Кой е партийният шеф, чиито щения той извършва, съгласно Румен Радев ", Главчев отговори: " То е ясно кой е ", само че побърза да разгласи, че без значение от това кой се изрича на партийни събрания, това " не би ми оказал никакво въздействие ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР