Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър

...
Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър
Коментари Харесай

Първи политически реакции на поисканата от премиера рокада в МВнР

Служебният министър председател Димитър Главчев предложи Даниел Митов за длъжностен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението за промяна в състава на кабинета трябва да бъде утвърдено от президента Румен Радев. Това се случва по-малко от седмица след назначението на кабинета и откакто към този момент един път беше направена ротация на поста. Часове преди клетвата на служебното държавно управление се оказа, че първи посланик на страната няма да бъде дългогодишният ни консул в Австрия Ивайло Ценов, а посланика ни в Черна гора Стефан Димитров, а в този момент се предлага и неговата промяна.

Предложението за рокада в Министерство на външните работи пристигна няколко часа след изявлението на водача на ГЕРБ, който пред симпатизанти разгласи, че в служебното държавно управление партията му поддържа само министъра на защитата и изиска промяна на министъра на външните работи. 
Бойко Борисов предизвести, че в случай че Димитър Главчев не се съобрази с тази рекомендация, " ще направи да се съобрази след това ", предава БНР. 

Късно нощес от „ Дондуков “ 1 оповестиха, че служебният министър председател предлага на президента Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи, а поста да заеме Даниел Митов. Като претекстове за персоналната смяна се показват нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР