Служебният премиер Димитър Главчев е готов на диалог, но отсече,

...
Служебният премиер Димитър Главчев е готов на диалог, но отсече,
Коментари Харесай

Димитър Главчев предупреди президента да не спъва решенията му

Служебният министър председател Димитър Главчев е подготвен на разговор, само че отсече, че отговорността за министрите е напълно негова. Ако някой има други визии по въпроса, този, който осуети препоръчаните от мен министри, ще понесе отговорност ", изясни Главчев пред публицисти преди началото на съвещанието на европейските водачи в Брюксел.

В този смисъл Главчев уточни, че президентът Радев би трябвало да издаде декрет за промяната на препоръчаните от него министри.

" Ако не се съобрази с моите оферти, отговорността ще е негова ", предизвести Главчев и очевидно се ядоса на въпросите за идващите му стъпки и прекъсна брифинга си. Така не стана ясно дали на следващия ден ще има среща Главчев - Радев, както и има ли запаса за поста в Министерство на външните работи.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че е сюрпризиран от настояването за промяна на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, само че се разгласи срещу предлаганата промяна във Външно министерство с Даниел Митов, който е чисто партийна кандидатура като зам.-председател на ГЕРБ и не е подобаващ за служебно държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР