Служебният министър-председател Димитър Главчев очаквано послуша Бойко Борисов и предложи

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев очаквано послуша Бойко Борисов и предложи
Коментари Харесай

Димитър Главчев предлага първа рокада в кабинета

Служебният министър-председател Димитър Главчев предстоящо послуша Бойко Борисов и предложи първа рокада в служебния кабинет.

Той инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. Това оповестиха от държавната пресслужба. В предложение до президента Румен Радев Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като длъжностен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

В претекстовете за персоналната смяна служебният министър председател показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи по-рано, че в служебното държавно управление ГЕРБ застават зад военния министър Атанас Запрянов и желаят министър председателят Главчев да смени външния – в противоположен случай служебното държавно управление няма да има поддръжката на партията. Според Борисов Запрянов, за разлика от външния министър, се е показал фантастично на днешната конференция за сигурността в Черно море, която се състоя в София.

Стефан Димитров зае поста на длъжностен външен министър вместо Ивайло Ценов, както бе в първичния план за конструкция и състав на служебния кабинет, който Димитър Главчев предложи на 5 април.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР