Служебният министър на здравеопазването в служебния кабинет д-р Стойчо Кацаров

...
Служебният министър на здравеопазването в служебния кабинет д-р Стойчо Кацаров
Коментари Харесай

Извънредно! Затягат COVID мерките у нас, вижте новите ограничения

Служебният министър на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Стойчо Кацаров ще даде детайлности по отношение на настоящата информация за COVID-19 и противоепидемичните ограничения на територията на страната.
"Д-р Върбакова ще замества доцент Кунчев, който е болничен тази седмица. Поканихме ви, с цел да съобщим ограниченията, които предлагаме да се приложат, с цел да ограничим разпространяването на коронавирус вируса ", съобщи здравният министър.
"Искам да кажа, че няма място за суматоха и разпространяването на страхове. Ситуацията е сериозна, само че не е излязла отвън контрола ни ", добави той.
Проф. Христова увери, че все още у нас няма други разновидности, с изключение на "Делта " разновидността на ковид и предходния вид. Тя успокои, че новите мутанти, които са открити в Африка, към момента не са стъпили у нас.
"Основните индикатори, които следим, са броят на хоспитализациите и смъртността. Обезпокоителен е високият брой на умряли хора с ковид. Очевидно това е противоположната страна на имунизациите. Последно място по имунизации ни отрежда първо място по смъртност. Има опция имунизацията да продължи. Предприетите ограничения за основаване на опция за амбулаторно лекуване в коронавирус зоните дават опция персоналните лекари, които няма да са ангажирани с коронавирус заболели, да не престават процеса на имунизация ", изясни Кацаров.
До края на дни заповедта ще бъде оповестена.

Новите ограничения, които влизат в действие са:
Провеждането на присъствени занятия от просветително естество се позволява със защитни маски, хигиена, постоянно проветряване и разстояние от 1,5 метра. Преустановява се посещаване на детски центрове и други услуги за деца. Провеждането на семинари се позволява до не повече от 30% от потенциала и не повече от 30 индивида в помещението, наложително е носенето на маски. Преустановява се провеждането на тийм билдинги и сходни мероприятия. Провеждането на състезания, изпити се позволява до не повече от 30% потенциал. Задължителна е дистанцията от 1.5 м. Преустановява се провеждането на всички всеобщи мероприятия. Посещенията на кина, театри, циркове и концерти се позволява до не повече от 50% от потенциала, при единствено седящи места и наложително носене на маски.
Провеждане на спортни занятия на закрито се позволява единствено без аудитория, а тези навън се позволяват единствено до 30% от потенциала. Спазва се отдалеченост от минимум 1.5 метра и наложително носене на маски.
Посещение на фитнес зали се позволява до 30% от потенциала.
Провеждането на групови спортове на закрито се прекратява.
Посещението на балнеолечебни медикал СПА центрове, лечебни центрове, се позволява до 30% от потенциала при основан график, наложителна отдалеченост от 1.5 м. и маски.
Посещенията в заведения за хранене, игрални зали, казина, се позволяват единствено от 7 до 22 часа при разстояние от 1.5 метра, заемане на не повече от 1.5 метра сред масите и наложителни маски за личния състав.
Работодателите и органите по назначението да провеждат работния развой, работа от разстояние и където е допустимо да се позволява присъствена работа на най-вече 50% от личния състав. Свиждания в лечебни заведения се позволяват при носене на цялостен комплект оборудванеи защитни средста, при не повече от един човек в стая едновременно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР