Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров даде срок от

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров даде срок от
Коментари Харесай

ИА Медицински надзор ще предложи мерки, свързани с трансплантациите

Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров даде период от 5 работни дни на Изпълнителната организация " Медицински контрол " да предложи ограничения, които да не разрешават промени в обективната оценка и подредбата на листата на чакащите за трансплантации и да улеснят процесите на донорството и експлантацията на органи и тъкани. Кацаров упорства подреждането на чакащите да става на основата на оценка по справедливи и интернационално признати критерии.

Предложенията ще бъдат оповестени за публично разискване, оповестяват от здравното министерство.

Д-р Кацаров се е срещнал през днешния ден с шефа на организация " Медицински контрол " лекар Георги Христов във връзка откритото пререждане в листата на чакащите за трансплантация на черен дроб през април.

Д-р Христов осведоми министъра, че организацията ще обмисли въвеждането на процедури, които да подсигуряват, че не може да се вършат промени в обективната оценка и подредбата на листата. Той предложи на министъра също да се създадат и промени в нормативната уредба, които да улеснят процесите на донорството и експлантацията на органи и тъкани. Д-р Христов осведоми министъра, че такива са били препоръчани още предходната година, само че са били оставени без придвижване от предходното управление на Министерство на здравеопазването.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР