Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри обновеното и

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри обновеното и
Коментари Харесай

Д-р Желязков: Колегите от СПО заслужават по-добри условия, в нашата болница те вече са факт

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев откри обновеното и разширено Спешно поделение на МБАЛ – Добрич. „ Спешното поделение на болничното заведение в Добрич е от стратегическо значение за района. Годишно през него минават над 31 000 пациенти, което го прави извънредно натоварено, а отговорността на медицинските екипи е доста висока. В тази връзка поисквам на сътрудниците от отделението да имат все по-малко пациенти и да работят по този начин, че жителите, на които се постанова да потърсят здравна помощ тук, да бъдат оптимално задоволени “, разяснява министърът.

Ремонтът и преустройството на тази конструкция на лечебното заведение са част от дейностите, които се извършват по огромен капиталов план за рационализация на незабавната помощ. Той стартира през 2018 година и ще завърши до края на 2023 година. Общият му бюджет е 163 897 815,62 лева, от които 138 976 812, 77 лева са предоставени от Европейския фонд за районно развиване, 24 525 319, 91 лева са национално съфинансиране, а 395 682, 94 лева – личен принос на Министерството на здравеопазването. В рамките на плана ще бъдат актуализирани и осъвременени общо 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ в страната, които включват 27 центъра с техните 170 филиала, шест изнесени екипа в общините, както и 34 незабавни отделения в държавните лечебни заведения.

Директорът на болничното заведение в Добрич доктор Георги Желязков благодари на министерствата на опазването на здравето и на районното развиване и благоустройството, както и на компаниите – реализатори на строително-монтажните действия в лечебното заведение за навременното довеждане докрай на модернизацията на незабавното поделение, като уточни: „ Колегите, ангажирани в незабавните приемни отделения, заслужават да работят при по-добри условия, като в нашата болница от през днешния ден това е реалност “.

Министър Меджидиев уточни, че с изключение на незабавното поделение, в МБАЛ Добрич действат и други единствени за региона отделения. Такива са тези по неонатология, клинична патология, трансфузионна хематология, неврохирургия и други, както и бранш по инвазивна кардиология. Здравният министър поздрави управлението на болничното заведение за положителния мениджмънт и за напъните, полагани за основаването на допустимо най-хубавите условия за пациенти и лекари, в това число за мотивирането на медицинските фрагменти и посредством повишението на работните заплати, да продължат да се развиват професионално в добричката болница.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР