Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев ще предложи промени в

...
Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев ще предложи промени в
Коментари Харесай

Здравното министерство предлага отмяна на задължителната карантина и изолация при COVID-19

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев ще предложи промени в Закона за здравето, които да разрешат отпадането на наложителната изолираност на заболели от COVID-19, както и на наложителната карантина на контактните на тези заболели, оповестиха от здравното министерство.

На 5 май Световната здравна организация разгласи, че COVID-19 към този момент не съставлява световно изключително състояние за здравето.

След разбор на епидемиологичната обстановка в България, вземайки поради ниската заболеваемост и ниските равнища на хоспитализация и смъртност, специалистите в Министерството на здравеопазването са постигнали консенсус да бъде препоръчана законодателна смяна, която да разреши анулация на въведената все още наложителна изолираност и карантина при COVID-19, допълват от здравното ведомство.

Данните на Министерството на здравеопазването от последните дни демонстрират, че в множеството дни има по над 100 инфектирани на ден, като в множеството дни няма регистрирани умряли от COVID-19.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР