Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил проверката

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил проверката
Коментари Харесай

Демерджиев: Отиваме още по-нависоко в проверката за случая „...

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е упълномощил инспекцията по случая " Семерджиев " да се разшири и обхване управителните фрагменти, като чака резултатите от нея. Това разяснява той пред публицисти, откакто сервира венци и цветя в символ на респект към починалите пожарникари, написа dariknews.bg.

" Възложил съм тази инспекция в Министерство на вътрешните работи да се разшири до управителните фрагменти, които стоят над персонално виновните чиновници, с цел да се види дали те са упражнили конкрол подобен, какъвто следва или с дейностите си са позволили нарушавания. Отиваме още по-нависоко в инспекцията и ще стигнем до такава степен, докъдето би трябвало да стигнем. Всеки един от тези чиновници има началник и ще забележим дали този началник е съдействал за позволените нарушавания ", сподели министър Демерджиев и добави, че казусът " Семерджиев " не е казус, само че е мотив да се прегледат и всички останали случаи. 

Министър Демерджиев разяснява, че към момента не му е докладвано дали има полицейски чиновници, които сами да изоставен системата, след апела му да се отдръпват, защото са прикривали незаконни прояви на Георги Семерджиев - мъжът, упрекнат в тежката злополука на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами. 

Той заяви, че инспекцията не е установила съответни облаги и разяснява, че е задоволителен фактът, че полицейските чиновници са нарушили закона, с цел да подкрепят едно лице, което явно се занимава с незаконна активност.

Демерджиев уточни, че за него един от най-фрапантните образци е издаването на наказателни постановления за явни закононарушения.

" Има кореспонденция, която е забавена, има най-малко три случая за действия от незаконен темперамент, които вместо да се насочат към способените органи, са били глобени от полицейските чиновници с наказателни постановления. Има случаи, в които е позволено, лицето да избяга, откакто е арестувано от органите на Министерство на вътрешните работи, което е неуместно ", добави Демерджиев и посочи, че са известни два такива случая.

Министърът уточни, че има уверението, че дисциплинарните производства ще се развият по допустимо най-бързия метод. " За мен е изумителен фактът, че извънредно доста чиновници са забъркани в този случай. Споделям терзанията, че евентуално има хора и на по-високо равнище, които не сме разкрили, само че ще поставим всички старания да бъдат разкрити, сподели той. 

Вчера стана ясно, че Георги Семерджиев, упрекнат за тежката злополука през юли на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами, е карал със 166 км/ч в нощта на случая. Той е минал и на алено. При следствието на случая са разпитани близо 70 индивида. До момента Семерджиев има пет обвинявания - държане на опиати, ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати, причиняване на гибел на две лица, като е управлявал автомобил без брошура, потребление на подправени номера на автомобила и подправена швейцарска брошура. Междувременно стана ясно, че 40 души в Министерство на вътрешните работи са нарушили отговорностите си или не са изпълнявали това, което би трябвало по закон. Градската прокуратура в София към този момент стартира следствие и по това направление. То е за търговия с въздействие и закононарушение по работа против чиновниците на Министерство на вътрешните работи. По това дело, обаче, няма показани материали за 40-те униформени чиновници, оповестени от Министерство на вътрешните работи, сподели през вчерашния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР