Служебният министър на външните работи Николай Милков обяви, че няма

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков обяви, че няма
Коментари Харесай

Няма да почетем заедно с РСМ годишнина от смъртта на Гоце Делчев

Служебният министър на външните работи Николай Милков разгласи, че няма да се организира общо отбелязване с Република Северна Македония на годишнината от гибелта на Гоце Делчев на 4 май. Коментарът си той направи, откакто откри интернационална конференция на Софийския конгрес за сигурност на тематика „ Поглед към провокациите пред сигурността във фрагментиращия се свят: противопоставяне на съветските хибридни действия „.

Милков чака искащите да отидат на гроба на Гоце Делчев в Северна Македония да се сблъскат със същите проблеми, както и през февруари месец, на годишнина от рождението на войводата.

Освен това външният министър чака политически присъди в Република Северна Македония за наши сънародници, измежду които и за ръководителя на Културния клуб в Охрид Томе Блажевски. „ Сега ме тормози, че през последната седмица повдигнаха обвиняване на Томе Блажевски, който е ръководител на културния център в Охрид „ Цар Борис III “, откакто същите под индиго безусловно обвинявания бяха повдигнати и на Любчо Георгиевски от центъра в Битоля. Ако тези обвинявания се потвърдят от съда в един миг, значи ние ще се сдобием може би с първите политически пандизчии в Република Северна Македония „, разяснява Милков.

Наказателният кодекс планува от 1 до 5 години по обвиняванията. В същото време подпалвача Алабаковски твърди, че се гордее с закононарушението, което е направил. Тоест това приказва за атмосферата, това приказва за обстановката, която е основана там, разкритикува външният министър.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР