Днес се очаква депутатите да гласуват кандидатурата на депутата от

...
Днес се очаква депутатите да гласуват кандидатурата на депутата от
Коментари Харесай

Председател ли ще е Желязков? – „не“ от БСП, ДПС иска диалог, „Възраждане“ изнудва

Днес се чака депутатите да гласоподават кандидатурата на депутата от ГЕРБ Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Втора седмица не престават диалозите – разногласието е най-много върху предлагането на ПП/ДБ ръководителят да е на ротационен принцип. Вчера след диалози с ГЕРБ – бе реализиран консенсус за поддръжка на Желязков.

„ Възраждане “ не споделят твърдо дали ще поддържат в зала кандидатурата. „ Днес внасяме отчет в деловодството на Народно събрание за унищожаване на американските бази. Ако новото болшинство одобри, ще гласуваме в поддръжка за ръководител „, изясни Костадинов преди съвещанието на Народното събрание през днешния ден.

Георги Свиленски изясни пред Българска национална телевизия, че „ ГЕРБ и ПП/ДБ са едно и също и това към този момент е станало изцяло ясно „.

Подкрепят изпращане на оръжие за Украйна и пазаруване на изтребители F-16, а не обществена политика. Това са едни и същи ползи „, безапелационен бе той.

На въпроса дали парламентарната група на Българска социалистическа партия ще поддържа Росен Желязков за ръководител на Народното събрание – той отговори, че е взето решение на Народно събрание на Българска социалистическа партия да не се поддържа кандидатурата му, само че в този миг групата влиза на съвет в Народното събрание, с цел да разиска още веднъж въпроса.

Халил Летифов от Движение за права и свободи не беше съответен: „ Нужен е разговор и дневният ред на хората да е дневният ред на Народно събрание – а ние не виждаме това „, сподели той. Хамид Хамид желае дълбока „ правосъдна промяна “, а не работа на парче, каквато сегашният парламент прави.

Атанас Атанасов от Демократична България удостовери, че Никола Минчев ще е кандидатурата на партията за ръководител на Народно събрание.

Въпросът за държавно управление е в първата политическа мощ. Ако Бойко Борисов не успее за повторно да сформира такова, решението ще пристигна при нас „, сподели той.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР