Служебният министър на правосъдието Крум Зарков призова служителите на НСлСда

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков призова служителите на НСлСда
Коментари Харесай

Зарков призова за избори за нов шеф на следствието

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков прикани чиновниците на НСлСда създадат избори и да посочат кой да оглави службата в идващите 5 години. Изказването му бе направено минути, след като главният прокурор Иван Гешев и двама от членовете на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС)  Светлана Бошнакова и Йордан Стоев показаха за своя номинация досегашния шеф на службата Борислав Сарафов. 

" Започнатият предходната седмица Висш съдебен съвет процедура за избор на нов шеф ма Национална следствена служба. Въпросът е от извънредно значение. Току що разбрах, че основният прокурор и двама от членове от прокурорската гилдия, са упражнили правото си на номинация, такова право има и министърът на правораздаването. Нашият метод, обаче ще е различен ", съобщи Зарков. 

" Ценейки високо професионализма на следователите и изпитвайки почитание към институцията Национална следствена работа, желаеме да чуем техния глас преди да решим дали да упражним пълномощието си за номинация. Изборът е задоволително значим и не трябва да бъде оставян само в ръцете на политици и кадровици. Затова призоваваме чиновниците на Национална следствена служба, следователите да намерят нужния метод с цел да изразят своето мнение за това кой би бил най-подходящ съгласно тях да оглави службата им идващите 5 години ", безапелационен бе министърът на правораздаването. 

" България познава много избори по върховете на правосъдната система и постоянно те са противоречиви, както по процедурата, по този начин и по крайния резултат. Когато са били безспорни, постоянно е било, тъй като е била ангажирана самата професионална общественост. Затова и нашият апел е в идващите 2 седмици, когато има опция да се вършат такива номинации, следователите също да заявят своето мнение по въпроса ", прикани Крум Зарков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР