Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира пред журналисти заповедта

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира пред журналисти заповедта
Коментари Харесай

Военният министър Димитър Стоянов обясни, че забраната за алкохол и дрога в армията има превантивен характер

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов разяснява пред публицисти заповедта против приложимост на алкохол и опиати в структурите на Министерството на защитата, която актуализира в петък: „ Конкретно измежду военнослужещите няма завишение на такива случаи “. Стоянов акцентира, че заповедта има предпазен темперамент и е предизвикана от зачестилите случаи на пътни произшествия в страната след приложимост на алкохол и упойващи субстанции.

„ Мисля, че тази заповед е съответна на действителността. Българската войска не използва алкохол и наркотични субстанции. Но Българската войска е част от българското общество, а това са пороци на българското общество, които се транспонират и измежду военнослужещите “, уточни Стоянов.

За пожара на образователен полигон „ Тюлбето” край Казанлък се прави служебна инспекция. " Пожарът породи при неутрализиране на муниции, открити в обитаемо място, които бяха превозени и унищожени, защото нямаше по какъв начин да останат навън ", изясни той.

„ Две денонощия военнослужещи от 61-а бригада взаимно със чиновници на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и други институции работиха, с цел да потушат пожара, не позволиха да се стигне до по-тежки произшествия. Извършва се служебна инспекция на случая. Лично аз не съм за санкции “, уточни министърът.

„ Към момента не се прави ремонт на украинска военна техника на територията на България. Има подписано рамково съглашение за планове “, напомни той в отговор на въпрос.

И още - министерството разисква всички благоприятни условия за ремонт и поддръжка на авиационната техника, тъй че страната ни да извършва сама задачата по защита на въздушното пространство. Предстои среща с министъра на защитата на Полша за разискване ремонта на мотори на самолети МиГ-29. Продължава да се търси и платформа, която да ги замести до приемането на самолетите F-16.

„ Изпратил съм писма до четири страни за платформа, която да замести МиГ-29 в този промеждутъчен интервал, през който Военновъздушни сили няма да имат действителни благоприятни условия да носят бойно дежурство. Получили сме отговор от две страни - Франция и Швеция, чакаме отговори от Съединени американски щати и Израел ", уточни Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР