Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица

...
Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица
Коментари Харесай

Уволниха близкия до Тома Белев директор на „Национален парк Рила”

Служебният министър на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова е освободила Владимир Милушев от поста шеф на дирекция „ Национален парк Рила ”. Информацията удостовери самият той на страницата си във фейсбук.

„ За мен беше чест и отговорност да съм отпред на дирекция „ Национален парк Рила ”. Чест, тъй като планината значи доста за мен и знам какъв брой доста тя значи и какъв брой дава на още толкоз доста хора.  Беше, тъй като от през днешния ден към този момент не съм шеф. Така реши служебният министър на околната среда и водите ”, написа той и продължава: „ След тези 7 месеца, в които бях отпред на администрацията на най-големия народен парк в България, желая да благодаря на всички, с които дружно работихме за положителното Рила и хората, свързани с планината. Благодаря, както на сътрудниците в дирекцията на Парка, по този начин и на всички хора отвън Дирекцията, които подкрепяха нашата работа! Без всички вас нямаше да успеем да свършим толкоз потребни неща ”.



По информация на причина за решението е, че Милушев, който е някогашен чиновник на Природен парк Витоша по време на ръководството на Тома Белев, е уволнил огромна част от дългогодишните специалисти, които работят в парка, заменяйки ги с представители на зелени неправителствени организации без опит в сферата.

По неофициална информация обаче в парка има и драматичен случай - преди седмица един от освободените чиновници се самоубил и това е предизвикало министъра да вземе незабавни ограничения.

Милушев бе в тежък спор на ползи при назначението си -  по едно и също време беше шеф на парк Рила и шеф на клона в Благоевград на швейцарско-българската зелена фондация „ Биоразнообразие ”, отбелязва още организацията. Освен това бе назначен без конкурс. Той е и някогашен претендент за народен представител от Демократична България
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР