Служебният министър на културата Велислав Минеков дойде пакБившият тютюнев склад

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков дойде пакБившият тютюнев склад
Коментари Харесай

Бившият тютюнев склад в Пловдив бе изравнен със земята тази вечер

Служебният министър на културата Велислав Минеков пристигна отново

Бившият тютюнев склад на бул. „ Христо Ботев “ 51-53 в Пловдив към този момент е подравнен със земята, съобщава „ 24 часа “. Акцията беше завършена в тъмната част. Багер свличаше отломките, а в близост всичко потъна в облаци прахуляк, описаха очевидци.

Това стана, откакто министърът на културата Весилав Минеков си потегли от Пловдив. Той дойде през днешния ден след обед, с цел да каже, че въпросната постройка от през днешния ден е оповестена за монумент на културата, само че не носеше със себе си решението и събарянето не беше прекратено. То стартира преди дни след издадено позволено от локалната власт с аргумента, че постройката заплашва здравето и живота на хората. Към оня миг парцелът не е бил разгласен за културна полезност.

След като разбра, че бутането продължава и през нощта, Минеков разгласи на профила на министерството на културата тази нощ: „ В нарушаване на закона не престават разрушаването на тютюневите хранилища в Пловдив “. Той е уведомил Министерство на вътрешните работи и заяви, че се връща назад в града на тепетата.

„ Работата по събарянето довечера беше прекратена, откакто подадохме сигнал за нарушение на нощната тишина. След 22 часа нямат право на такава активност “, заяви общинската съветничка от Демократична България Веселина Александрова. По думите й по обяд от постройката е имало цели три етажа.

„ Вече няма нито един. На кота нула е “, добави Александрова. „ За часове я изравниха със земята “, сподели още тя. Полиция е охранявала събарянето.

„ Това е заличаване, което е повече от безсрамие. Разбирате ли защо става дума? Това няма да го разреша. Не единствено в този момент през нощта, аз ще остана тук “, заяви пред публицисти пристигналият по-късно на място министър.

„ Вероятно си мислят, че аз съм пасивен, че съм корумпиран или, че ще бъда по някакъв метод застрашен. Няма да се случи. Знаете кой съм. Това тук ще бъде прекратено непременно “, категоричен беше Минеков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР