Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов отговори на

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов отговори на
Коментари Харесай

Никола Стоянов контраатакува - не е приемник на бездействието на Нинова за Северозапада

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов отговори на нападките на водача на Българска социалистическа партия и негов предходник на поста Корнелия Нинова за капиталовото желание на немска компания към създаване на плаващ слънчев парк в язовир " Огоста " по време на конференция през днешния ден в Монтана. Информация за изявлението му беше разпространена от министерството.

" Не очаквайте от мен последователност в бездействието, което Корнелия Нинова имаше към Северозападна България " , отвърна на удара с удар той, откакто Нинова насочи към него нападки по няколко параграфа и разгласи, че.

Той прикани локалните хора да не имат вяра на политическите спекулации по въпроса с фотоволтачичния парк. " Диалогът с локалната общественост е извънредно значим и точно по тази причина съм тук два дни, откакто получихме публично удостоверение от страна на компанията. Крайното решение дали ще се осъществя сходен план във вашия район ще бъде взето след обширен разбор и необятно разискване на всички негови аспекти ", съобщи Стоянов. Той сподели още, че все още не страната ни не се е заела с нищо друго, с изключение на да изследва опцията за реализация на новата технология, която до в този момент не е прилагана в България.
 Нинова зове: Спрете Никола Стоянов, той е опасност за националната сигурност Обновена
Нинова зове: Спрете Никола Стоянов, той е опасност за националната сигурност

От месеци министърът не е идвал в Народното събрание

" Наясно сме, че централният въпрос тук е въздействието на плана върху околната среда и за нас е основно да запазим всички икономически действия на язовира ", увери Стоянов. Той изясни, че предстоят точни планове, като упованията са слънчевият парк да заеме към 40% от площта на язовира.

" От позиция на директните и косвени стопански изгоди мога да заявя, че такава инвестиция досега не е осъществена у нас. Освен 1 милиарда евро, колкото е първичната оценка на оборудването, вложителят е декларирал подготвеност за повсеместен ремонт на язовирната стена, който по планове ще коства към 20 млн. лв. ", акцентира икономическият министър. По думите му също така немската компания е декларирала, че е подготвена плана да се извършва от български компании, което е още един късмет за бизнеса и ще отвори работни места.

" Във всички решения, които ще взимаме по тематиката, на първо място е държавния интерес и сигурността ", успокои хората той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР