Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов разговаря с помощник-държавния секретар

...
Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов разговаря с помощник-държавния секретар
Коментари Харесай

Служебният енергиен министър Владимир Малинов започна срещи с представители на САЩ

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов беседва с помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят, заяви БНР.

 

Двамата се срещнаха в литовската столица Вилнюс, където се организира среща на върха на самодейността " Три морета ".

 

Според министър Малинов както в областта на природния газ, по този начин и в нуклеарната област двете страни са постигнали основен прогрес във връзка с енергийната сигурност.

 

Обсъдена е била самодейността на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален кулоар. Развитието на газопреносната инфраструктура по това трасе е ключът за енергийната сигурност освен в Югоизточна Европа, а и за Украйна и Молдова, обединили са се те по време на диалога си.

 

По-рано на Делфийския стопански конгрес в Гърция министър Малинов се срещна с посланика на Съединените американски щати в Гърция Джордж Цунис.

 

Малинов е декларирал, че се чака идващия месец да бъде въведен в комерсиална употреба терминалът за полутечен газ в Александруполис, което ще усъвършенства енергийната сигурност както сред двете страни, по този начин и за района на Югоизточна Европа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР