Служебният министър на енергетиката отрече спекулациите, но потвърди, че има

...
Служебният министър на енергетиката отрече спекулациите, но потвърди, че има
Коментари Харесай

Росен Христов: България няма да дава на Украйна оборудването на АЕЦ „Белене“

Служебният министър на енергетиката отхвърли спекулациите, само че удостовери, че има проявен интерес от страна на Украйна

Служебното държавно управление няма да дава на Украйнаоборудването на АЕЦ “Белене ”.

Това изрично декларира служебният министър на енергетикатаРосен Христов, представен от пресцентъра на енергийното ведомство, по отношение на появилите се спекулации, че " България дава на Украйнаоборудването на АЕЦ " Белене ". По думите му от украинска страна има единствено проявен интерес.

Такъв вид решения могат да се взимат единствено и само от Народното събрание. “Смятам, че е значимо да има бистрота за диалозите от двустранните срещи, изключително когато касаят значими стратегически планове. В препоръчаната визия за развиване на електроенергийния бранш служебното държавно управление планува построяването на 4 нови нуклеарни мощности - 2 реактора на площадката на АЕЦ " Белене " и два в АЕЦ " Козлодуй ", добавя министър Христов.

Служебният енергиен министър напомни, че предишния месец депутатите задължиха държавното управление да построи нова мощ с американския реактор АР-1000 на площадката в централата в Козлодуй, се показва още в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР