Служебният кабинет трябва да има независима външна политика, но това

...
Служебният кабинет трябва да има независима външна политика, но това
Коментари Харесай

Служебното правителство в партийното огледало

" Служебният кабинет би трябвало да има самостоятелна външна политика, само че това няма по какъв начин да стане, тъй като България не е самостоятелна страна. Единствената политическа мощ в страната, самостоятелна от Съединени американски щати е Възраждане. " Това съобщи пред Нова телевизия водачът на възобновление Костадин Костадинов.

По думите му ни чака тежка зима поради неналичието на газ. Колкото по-рано решим рецесията, толкоз по-добре, добави той.

Според Костадинов хората в служебния кабинет са тук в ролята на специалисти. Лидерът на Възраждане не пожела да направи политически коментар за състава на служебното държавно управление.

Костадинов разяснява и връзките с Русия и Съединени американски щати. По думите му Съединени американски щати финансира медии в България за битка с съветската агитация. Ние се превърнахме в полесражение сред две велики сили, сподели още той.

По тематиката за служебния кабинет отношение взе и депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов. Правителството още не е назначено, дано забележим дейностите му преди да го разясняваме, съобщи той.

Проданов посочи, че е значимо служебните министри да са положителни експерти и да провеждат изборите . Дали ще има опити за реваншизъм, поради съществуването на критици на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова в състава на служебното държавно управление, ще се види, добави той.

Проданов уточни и цели на Българска социалистическа партия преди предварителните избори. Ние сме за нормализиране на връзките с Русия и завършек на войната в Украйна. Искаме да спрем спекулацията за износа на оръжия, добави той.

По думите му Българска социалистическа партия ще се бори за възобновяване на доставките от Газпром. Ще преговаряме въз основата на политики, както го правихме до в този момент, сподели още той.

В дебата по тематиката за служебното държавно управление се включи и националният представител от ГЕРБ Тома Биков. Според него обществото има потребност от утешение, а не от нагнетяване на още напрежение.

По думите му Гълъб Донев е добър избор за министър председател. Няма какво да ни тормози в състава на служебното държавно управление, добави той.

Биков бе безапелационен, че служебното държавно управление би трябвало да ревизира всичко в областта на енергетиката. България е в тежко състояние и би трябвало да се направи всичко допустимо да имаме газ. Нужно е да подпишем дълготраен контракт за доставки, добави депутатът от ГЕРБ.

По отношение на идните избори Биков съобщи, че цели на ГЕРБ са евроатлантически. Готови сме на разговор с другите политически сили, които също ги споделят , сподели още той.

Венко Сабрутев от Продъльжаваме смяната също разяснява служебното държавно управление. Според него служебният кабинет е формиран от потвърдени специалисти. Като образец за съвършен избор той уточни определената за длъжностен министър на финансите Росица Велкова.

Сабрутев посочи като значима задача пред служебното държавно управление обезпечаването на задоволително количество газ.

По отношение на идните избори той уточни единствено една догадка за коалиция с ГЕРБ - да се направи правосъдна промяна, да има работеща прокуратура, да бъдат подведени под отговорност всички някогашни министри на ГЕРБ и да има следствие за пачките, чекмеджетата и кюлчетата.

Припомняме, че президентът Румен Радев подписа декрет с който и назаначи служебно държавно управление, отпред с Гълъб Донев.
 Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев
Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев

Росица Велкова е финансов министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР