Служебният кабинет стартира предизборната кампания от ден първи на своето

...
Служебният кабинет стартира предизборната кампания от ден първи на своето
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев много искаше да е като Борисов и вече е, а ако няма правителство, той ще управлява еднолично

Служебният кабинет започва предизборната акция от ден първи на своето предопределение. Провежда чистки и репресии по отношение на три от партиите от предходното държавно управление и прибира в служебния кабинет четвъртата – Има Такъв Народ, което е гонене по политически симптом. Същевременно назначава фрагменти на ГЕРБ.

Това разяснява политологът Калоян Методиев пред радио " Фокус ".

Ситуацията е такава, че изисква постоянни, виновни и тествани политици. Големият ми боязън обаче е, че българските гласоподаватели, които са потвърдени експериментатори в Европа, могат още веднъж да ни изненадат. Ако имат възприятие за самозапазване, ще търсят претенденти, които носят решения, а не които им се харесват, единствено тъй като им се харесват, разяснява той.

Наричам президента Румен Радев и Бойко Борисов  " политически инженери “, тъй като се бъркат в непознати партии и организации, пробват се да ръководят процеси в цялата страна, да основават партии. Визирам тук главно Българска социалистическа партия и вътрешната й съпротива, която се храни от двамата, Политическа партия, която е родена и душена от самия Радев, основаването на " Възраждане “, която по думите на Гунчева се ръководи ръчно от ГЕРБ, " Български напредък “, Има Такъв Народ и така нататък Радев оказа помощ на Борисов да завоюва изборите през 2017 година посредством служебното си държавно управление. Борисов оказа помощ на Радев за втори мандат. Борисов оказа помощ на Радев да смъкна държавното управление. Радев доста искаше да е като Борисов и към този момент е. Той е новият Борисов, има лична олигархия, номенклатура, схеми, запаси, укрепи се. Тук идваме до забавния въпрос нужен ли е още Борисов на Радев и не изключвам отговора, че към този момент не е, не изключвам и Радев доста скоро да се пробва да се отърве от него, без значение че сега са компактно дружно, приказват в един глас и служебният кабинет оказва помощ на ГЕРБ за изборите, разяснява Методиев.

В творчеството на доста художници има така наречен интервали преди и след обещано събитие. При Борисов съгласно мен би трябвало да се гледа преди и след ареста му като два обособени интервала. Ще забележите, че след ареста като че ли загуби рационалното, като че ли стана различен човек, озлоби се, стана жлъчен, към този момент не се майтапи като преди, нападателен е, кара се непрекъснато пред камерите. Явно има контузия, която замъглява трезвата му политическа преценка и упреква Петков – обикновено, за случилото се. Така че престрелките са естествени и доста прочувствени, и няма да има амнистия сред тях, счита той.

Притеснителното е разрушаването на държавността, на стопанската система, експанзията, реваншизма на служебния кабинет, това, че се узурпира страната и се намесва в изборите, че се търсят разновидности да няма постоянно държавно управление, да се ръководи в положение на еднолична власт със лична олигархия и номенклатура. Това за мен е доста притеснително. Притесняват ни и българските гласоподаватели с непрекъснатите си хлапашки опити – желаеме артисти, летци. Те не вървят като ги заболи корема на автомонтьор, обаче за политиката, която е най-важната, си избират всевъзможни хора, които нямат хал хабер от политика и не са се занимавали с политика. Това, което е перспективно съгласно мен, е, че постоянното държавно управление сподели, че е допустимо и една друга България – с растеж на промишлено произвеждане, със обществена политика, с помощ за бизнеса, с махането на рекета от него, с тежки политически взаимни отстъпки в името на националния интерес да се върви в една посока. Това съгласно мен би трябвало да продължи, тъй като е методът да излезем от задънената улица на следения безпорядък, уточни той.

Ако няма воля за сформиране на постоянно държавно управление след 2 октомври, Радев ще направи всичко допустимо да доразбие партиите и Народното събрание, с цел да ръководи еднолично. Искаше втори мандат и го получи. Никой не го е закачал за нищо, само че очевидно това му беше малко и желае още и още. Няма да остави страната на мира. Това е заплахата и рискът пред страната, уточни Методиев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР