Служебният кабинет има поне половин година живот, така че е

...
Служебният кабинет има поне половин година живот, така че е
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Скандалите в Митниците ни отдалечават поне с година от Шенген

" Служебният кабинет има най-малко половин година живот, тъй че е значимо той да сработи. Иначе някои съществени цели като Шенген, еврозоната и ПВУ ще се забавят в допълнение.Това споделя някогашният финансов министър Симеон Дянков пред " 24 часа ".

Той акцентира, че е изключително значимо да тръгнат обществените вложения в превоза и инфраструктурата. Затова най-хубавата вест за него е, че в служебния кабинет е оставането на транспортния министър Гвоздейков. Той е отличникът на отиващия си кабинет и изцяло основателно бе поканен и в служебния. Изненада за него е икономическият министър, където в този бранш е належащо да има човек с по-иновативно мислене ".

Разностранните попълнения в служебния кабинет съгласно него демонстрират, че става дума хора, с които министър председателят Главчев се познава персонално.

Такъв образец е Людмила Петкова - тя влезе в МФ през 2010 година, когато Главчев беше във финансовата комисия на Народното събрание, и двамата работиха дружно по няколко бюджета и голям брой данъчни закони. Имат еднообразно консервативно мислене. Подобен еслучаят и с икономическия министър, който беше ръководител на Комисия за защита на конкуренцията по това време. Както и енергийния министър - от дълго време е в системата на държавните енергийни предприятия. Тримата оставащи министри от кабинета “Денков ” - Гвоздейков, Цонов и Вътев - са се справили добре през последните 9 месеца и евентуално са консенсусни фигури, отвън политическите пристрастености, разяснява Дянков.

" Парламентът счита, че Асен Василев злоупотребява с обществените финанси. Което наподобява извънредно на открито - не считам, че той го заслужава. Най-малкото, същият този парламент гласоподава бюджета и харченето на недостиг, какво се промени толкоз бързо? Това са предизборни ходове, което обаче въздейства на външните наблюдаващи ", съобщи някогашният финансов министър.

" Загубите от всяка година закъснение на влизането в еврозоната за България са от порядъка на 1/2 милиард лв., това са единствено директните загуби. Големите са репутационни - поредна група политици: Василев, Денков, ще бъдат упрекнати в какво ли не. А тези хора представяха България в Брюксел до през вчерашния ден. Един тип всички са маскари ", уточни още Дянков.

Той разяснява и свадите в Митниците и политическото им отражение: " Шенген автоматизирано се забавя с година с този скандал. Няма по какъв начин да убедим Австрия или някой различен, че пазим добре границите, в случай че управлението на митниците е с повдигнати обвинявания за подкрепяне на контрабандата ", аргументира позицията си Симеон Дянков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР