Служебните правителства не могат да обвързват държавата с трайни икономически

...
Служебните правителства не могат да обвързват държавата с трайни икономически
Коментари Харесай

Политически анализатор: Моделът „ГЕРБ и Бойко Борисов“ навлиза във втора младост

Служебните държавни управления не могат да обвързват страната с трайни стопански и политически задължения, тъй като зад тях не стои парламент, изрече мнение пред БНР пиар експертът Диана Дамянова.

„ Служебното държавно управление е сключвало някакви контракти, които са над рамките на неговите пълномощия и то евентуално по някакъв метод в този момент постанова новото държавно управление да взима други ограничения. Личи си една раздразнителност и напрежение в тези, които дадоха вчерашната конференция. Това идва по 2 линии – едната линия е в действителност някакви дейности на служебното държавно управление, които не са били в унисон със замислите на това държавно управление, другата част обаче идва от задължения, които самите политици от актуалното държавно управление са поели, а в този момент дават мощен обратно. Обезпокоена съм от това известие, което Денков артикулира, че българският парламент ще би трябвало да премисли решението си във връзка с „ Мини Марица изток “ и цялата смяна с енергетиката, тъй като Европейски Съюз не можели да реализират съглашение. Това е доста неприятно “, разяснява тя. И продължи:

„ От една страна виждам неща, които те повтарят и са прави, че служебното държавно управление не е направило, въпреки това – укор, че служебното държавно управление не е задвижило ПВУ внезапно се трансформира в опит кабинетът да каже на Народното събрание, че би трябвало да си промени решението, тъй като на Европейски Съюз не му харесва. Всичко това основава у мен чувството за лека променчивост “.

Според нея се търсят причини в поддръжка на смяна в Конституцията за унищожаване на статута на служебното държавно управление. Тя счита, че такива причини съществуват, не тъй като обаче служебните държавни управления работят зле.

„ Българската Конституция не е замислила, че ще има толкоз дълго време опция, дадена в нея, да ръководят служебни кабинети без парламент. Когато един сужебен кабинет, който няма мандат за дълго ръководство и зад който не стои политическа стратегия, подпише 13-годишен контракт, това постоянно провокира подозрения. /…/ Има проблем с актуалната политическа действителност. Трябва да се направи такава смяна на Конституцията, която да даде опция служебните държавни управления да бъдат следени от Народно събрание “, изясни Дамянова. По думите й Конституцията не е планувала ограничавания в дейностите на служебните държавни управления, които следва да има.

Според нея е непочтено да представяш промени в Конституцията през смяна на националния празник.

Трябва да се създадат политически взаимни отстъпки по този начин щото България да има законно определено от Народно събрание държавно управление и виждам старания в кабинета Денков – Габриел те да осъществят програмата, разяснява Дамянова.

„ Това е политически тюрлюгювеч, който има за цел да заведе България до центъра на Европа, където й е мястото “.

Политическата картинка в България доста се обърка, съобщи от своя страна политическият анализатор Слави Василев.

„ Вече в случай че би трябвало човек да си сътвори мнение, дали рецензиите на министър-председателя Денков са основателни или не и дали служебното държавно управление е свършило добра работа или не – доста е мъчно човек да се ориентира “.

„ Министър-председателят Денков е министър председател на коалиция, която включва Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. Понеже тази структура е извънредно сложна да бъде продадена на българския гласоподавател, те намират за обикновено да нападат президента “, изрече мнението си политическият анализатор. Според него кабинетът на Гълъб Донев е приключил доста работа.

„ Моделът ГЕРБ и Бойко Борисов съществува, той навлиза във втора младост “, безапелационен е Василев и изясни:

„ Реално сега ръководят Борисов и Пеевски, които употребяват Кирил Петков и събитието, че неговото политическо бъдеще и това на Политическа партия наподобяват извънредно незадълбочено. Този брак по сметка е действителният гръбнак на тази политическа структура, която не се уповава на никакви политики, правила или морал. Това е чист, обикновен политически интерес. Това е политическата формула, която ще ръководи България безусловно безпринципно в идващите месеци или години и от това няма да пристигна нищо положително. Контрапункт е президентът и служебните държавни управления. Хората им слагат доста по-висока оценка и доверие, в сравнение с този политически тюрлюгювеч, който в този момент би трябвало да следим “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР