Службите сами не могат да противодействат на изграждането на паралелни

...
Службите сами не могат да противодействат на изграждането на паралелни
Коментари Харесай

Словесни престрелки: Йовчев нарече Цветан Цветанов доказан клеветник

Службите сами не могат да противодействат на построяването на паралелни структури в правосъдната власт и „ разпъването на чадър ”. Необходимо е в правосъдната система да бъдат построени такива механизми, тя да построи лична имунна система. Това разяснява някогашният ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев по Народоосвободителна въстаническа армия.

Според него е добра концепцията да се създаде особено законодателство, което да разрешава на депутатите да организират следствия.

„ Би било добра процедура. Не съм уверен, че в този момент настоящите закони ги попречват да създадат това нещо. Да, не могат сами, само че имат право да възложат инспекции и да извлекат нужната информация от всички държавни органи ”, разяснява Йовчев.

Той изрази опасения за работата на краткотрайната комисия в Народното събрание, която беше основана след случая „ Нотариуса ”.
 
„ Имам опасения за метода, по който стартира. Като че ли се потегли в посока не да изправим системата, а да сменим бушоните. Ако системата остане в същото положение, единият „ нотариус ” ще бъде сменен с различен ”, съобщи Йовчев.
 
Относно листата с имената, който беше пратен анонимно до Атанас Атанасов, Йовчев сподели, че всеки е невинен до доказване на противното.
 
Запитан дали в правосъдната система се следи прегрупиране или борба на две крила, които се пробват да разпределят зоните си на въздействие, Цветлин Йовчев съобщи, че са вероятни и двете хипотези.  
 
„ Надявам се в хода на следствието на убийството на Божанов проверяващите да стигнат до истината. Но това, което виждаме, са дълбоки порочни процеси в правосъдната система ”, сподели Цветлин Йовчев.
 
Той разяснява и обвиняванията на Цветан Цветанов, че това, което се случва сега в правосъдната система, е резултат от дейности, подхванати през 2013 година Йовчев сподели, че Цветанов е „ потвърден клюкар ”. „ Припомнете си какъв брой каузи има извоювани против България поради негови думи и дейности. Нека си спомним по какъв начин кръщаваше интервенции на името на съдии и какъв напън имаше върху тях. И по какъв начин в прорез със закона четеше СРС от трибуната на Народно събрание ”, сподели Йовчев.  
 
По отношение на делото „ Червей ”, което касае източването на масиви на Министерство на вътрешните работи, Йовчев съобщи, че в случай че Цветанов продължи с изказванията си, двамата ще се видят в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР